Blondie vs Brownie, ik kan nooit kiezen! Review: Davines Mask With Vibracom

Blondie vs brownie, dat is de eeuwige strijd die ik voer. Ik weet niet of iemand het herkent, maar als ik licht ben wil ik donker en andersom. Als het om haarkleuren gaat ben ik dus echt een twijfelaar. Ik denk dat ik daarom nooit heel lang dezelfde haarkleur zou kunnen hebben. Aan de ene kant is dit een beetje een probleem, maar aan de andere kant vind ik dit ook heel leuk.

Ik hou van verandering, daar kan ik heel blij van worden. Altijd hetzelfde vind ik saai en benauwt mij. Gelukkig is er ooit haarverf uitgevonden, want oh wat hou er van om eens in de zoveel tijd mijn haarkleur volledig te veranderen. Je kon me daarom ook niet happyer maken dan toen ik de vraag kreeg van het merk Davines, of ik hun nieuwe haarkleuring wilde proberen.  Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen;)

Ik heb wel eens eerder geschreven over hoeveel ik van het kleuren van mijn haar hou. Ik ben er een tijdje zo verslaafd aan geweest dat ik bijna iedere maand iets anders wilde. Daar ben ik gelukkig mee gestopt, want je kunt je vast voorstellen hoe slecht dit voor mijn haar was. Ik heb nu al een behoorlijk lange tijd highlights en het enige dat ik deed was deze bijwerken. Echter is mijn eigen haarkleur veel donkerder en merkte ik dat ik er wel aan toe was om terug te gaan naar een brownie. Dit voelt voor mij toch natuurlijker.

Over Davines

Davines is een haar producten merk waar ik eerder een blog over geschreven. Misschien kun je het je nog herinneren en anders heb ik de link hier nog even voor je: https://melikebeauty.com/2016/03/23/voor-de-krullenbollen-pluisjes-en-girls-met-slag-in-het-haar-review-davines-love-curl-enchancing-shampoo-en-conditioner-en-davines-curl-bulding-serum/. De blog destijds ging over de prachtige producten die ze hebben voor krullend haar genaamd Love Curl van de lijn Essential Haircare en de Curl building serum van de lijn More Inside. Sinds ik deze producten heb getest ben ik enorm fan geworden van het merk. Voor degenen die het niet kennen zal ik er nog even iets over vertellen. Davines is een Italiaans haar producten merk dat zich richt op duurzaamheid en natuurlijke ingrediënten. Ook vind Davines het belangrijk hierbij zo goed mogelijk te zijn voor dier en mens. Het motto van het merk is het creëren van ‘sustainable beauty’ oftewel duurzame schoonheid. Het verhaal achter het merk zelf vind ik heel mooi en inspirerend. Als je meer wil weten kijk dan even op www.davines.com.

Mask With Vibracom

Dit is de nieuwe haarkleuring lijn van Davines. Wat kenmerkend is aan deze kleuring, is dat hij er op gericht is het haar zo min mogelijk te beschadigen, zo veel mogelijk te laten glanzen en de kleur zo lang mogelijk te laten houden. Waar ook veel aandacht aan is besteed is de pigmentatie zo gelijkmatig mogelijk in het haar te laten verdelen. Met als resultaat natuurlijk een goede dekking. Dit alles is te danken aan de unieke vibracrom technologie die ontwikkeld is door Davines.

Hoe werkt het en wat zijn de ingrediënten:

 • Door Quinoa proteine extract verhoogd het absorbtie vermogen van de haarvezel. Het maakt de haarvezels compacter, waardoor het de kleur beter kan absorberen. Je haar wordt hierdoor glanzender en je kleur gaat langer mee. Deze quinoa wordt geteeld in Peru met respect voor de locale bevolking en natuur.
 • Door een plantaardig vetzuur dat rijk is aan omega 9. Dit is een lipide dat een voedende laag om het het vormd. Het sluit de haarschubben, wat zorgt voor meer interne en externe lichtreflectie. Dit zorgt uiteraard vor nog meer verzorging en glans.
 • Geinspireerd door zijde is er ook een ingrediënt gebruikt dat nooit eerder in de cosmetica wereld is gebruikt. Dit is een unieke nieuwe technologie dat is geaseerd op de fosfolipide. Dit verzekerd de kleur in de haarvezel. Dit gebeurt het verzekeren van een gelijkmatige penetratie van de kleurpigmenten en bestanddelen. Dit geeft uitzonderlijk veel verzorging en laat de kleur nog langer houden.
 • Er zijn veel mogelijkheden. Zo kan het haar tot drie tinten lichter of donkerder gemaakt worden. Ook zijn er veel kleuren beschikbaar van natuurlijke, warme tot koude kleuren.

 

Op naar de Kapper!

Ik werd gekleurd bij de kapsalon Hair In The City in mijn eigen woonplaats Zwolle. Dit is een prachtige moderne salon. Ik was hier nog niet eerder geweest, dus ik vond het eerlijk gezegd wel een beetje spannend. Ik heb wel eens slechte eravringen gehad bij de kapper, waardoor ik toch altijd een beetje bang ben als ik een nieuwe probeer.

Mijn zenuwen waren gelukkig volledig onterrecht. Misschien klinkt het overdreven, maar het was een van de fijste kapsalon ervaringen die ik ooit gehad had. Ik had een aantal voorbeelden meegenomen hoe ik het wilde. Meestal als ik naar de kapper ga, pakt dit heel anders uit en begrijpt de kapper het niet helemaal. De kapster die mij hielp liet mij zonder moeite een aantal kleuren die ze wilde gebruiken zien en dat was exact wat ik wilde. Binnen 5 minuten kreeg ik volledig vetrouwen in haar en dat was echt een verademing. Ook werd er veel zorg en aandacht besteed aan mijn wensen en heb ik me echt op en top verwent gevoelt. Naar mijn idee is dat het gevoel dat een bezoek aan de kapper je moet geven. Een verwenmomentje voor jezelf. Ben je dus nog op zoek naar een goede kapsalon zou ik Hair in de City zeker aanraden! Ze hebben ook een prachtige website dus kijk voor meer informatie even op www.hairinthecity.nl.

 

Van Blondie Naar Brownie

Ik kwam dus binnen met een aantal voorbeelden van haarkleuren die ik wilde. Ik wilde graag weer naar donkerbruin haar met wat lichte nuances. Niet te opvallend, maar ik vind het altijd wel mooi als er een klein beetje kleur verschil in blijft zitten. Verder wilde ik absoluut geen warme kleur. Ik vind warme kleuren namelijk niet mooi bij mijn huidtint passen. De kapster was het hier wel mee eens en liet mij dus meteen een aantal kleuren zien die exact naar mijn wens waren.

Vervolgens heeft ze mijn basis kleur en de lichtere kleur tegelijk ingezet. Wat ik heel leuk vond was dat de folie die ze gebruikte doorschijnend was. Dit is ook een speciaal product van davines. De folies plakken van zichzelf en zijn dus doorzichtig. Het fijne daarvan is dat de kapster ze zo laag als je wilt kan inzetten en de hele tijd exact kan zien wat er gebeurt. Geen twijfel over hoe de kleur zich ontwikkeld dus. Ook vond ik het zelf wel een grappig gezicht.

We waren allebei wel een beetje nerveus over hoe het resultaat er uit zou zien. Mijn haar was natuurlijk meerdere keren geblondeerd en dan is het toch altijd de vraag hoe de kleur gaat pakken. Na het uitspoelen en fohnen had ik echt even een wauw momentje. De kleur was exact wat ik wilde, ik kon niet stoppen met het zeggen hoe mooi ik het vond. Ook was mijn haar ongelofelijk zacht en glanzend. Het leek wel of de kwaliteit van mijn haar beter was geworden door de kleuring.

Ook was er een persoonlijke verademing die ik van tevoren niet helemaal kon inschatten. Ik had namelijk vooraf heel erg getwijfeld of ik het wel weer donker wilde laten verfen. Eenmaal in de spiegel kijkend kreeg ik een intens tevreden nostagisch gevoel. Donker haar klopte gewoon bij mij. Dit had ik veel eerder moeten doen!

Ik wil niet dat de kleur terug loopt

Ondanks dat deze nieuwe kleuring van Davines gericht is op de lange houdbaarheid van de kleur, was ik wel bang dat hij terug zou lopen. Doordat mijn haar zoveel lichter is gemaakt, is het wel wat moeilijker naar bruin te gaan. In mijn ervaring loopt de donkere kleur die over mijn lichte kleur heb laten verfen normaal gesproken soms zelf heel snel volledig terug. Zelfs wel eens al na twee weken! Ik heb dit ook met de kapster besproken. Ze heeft mij uitgelegd hoe dit komt en dit wil ik graag even met jullie delen.

Van blondie naar brownie gaan is moeilijker dan andersom. Dat heeft te maken met het feit dat je haarschubben steeds meer open gaan staan. Doordat je haarschubben meer open staan neemt je haar snel kleur op, maar laat het de kleur ook sneller los. Hoe vaker je daarna de kleur weer donkerder laat kleuren hoe beter de kleur wordt. Dit heet kleuropbouw.

Gelukkig heeft Davines hier aan gedacht bij het ontwikkelen van de nieuwe kleuring. In de uitleg kan je lezen dat er veel aandacht is besteed aan de haarschubben. De kapster merkte ook dat de pigmentatie van deze haarkleuring in haar ervaring bijzonder goed was. De kans dat mijn kleur terug loopt is daarom wel veel kleiner.

wp-1473183836677.jpg

Toch blijft het risisco in mijn geval wel bestaan doordat mijn haar zoveel geblondeerd is. Om toch zelf iets te kunnen doen kreeg ik een prachtig product mee dat helpt je kleur nog langer te behouden. Het is een haarmasker met kleur. Het is de Alchemic Conditioner Chocolate conditioner. Alchemic System. Ik kan niet wachten om het te testen. Het klinkt in ieder geval heel erg goed en wat ik er voor nu al wel over kan zeggen is dat het heerlijk ruikt.

wp-1473183940212.jpg

Ook heb ik de gehele lijn voor gekleurd haar ontvangen van Davines. Dit is natuurlijk gericht op het optimaal verzorgen van het haar en daarnaast de kleur zo lang mogelijk te laten behouden. Alle producten van deze lijn zijn verrijkt met salina caper blossom extract. Dit is een eeuwenoud ingrediënt dat in de oudheid zelfs gebruikt werd als medicijn. Het wordt zelf verbouwd op een boerderij in Sicilië. Deze lijn heet Essential Haircare  en hij bestaat uit:

 • Minu shampoo
 • Minu conditioner
 • Minu masker
 • Minu hair serum

wp-1473183908166.jpg

Je kunt je vast voorstellen hoe nieuwsgierig ik ben naar al deze mooie producten. Ik ga ze uitgebreid testen en daar horen jullie binnenkort natuurlijk meer over!

Heel happy dus

Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik op dit moment wat betreft mijn haar echt een happy girl! Ik zou deze kleuring iedereen aanraden, omdat hij gewoon echt heel erg goed werkt. Kappers die met Davines producten werken vind je in heel Nederland. Ik zou je dus zeker aanraden om eens via google te kijken welke je in de buurt hebt. Ook kun je de producten in meerdere webshops online vinden.

Tot slot vraag ik me natuurlijk af wat jullie vinden. Blondie of brownie?

Liefs,

Melike

 

12 thoughts on “Blondie vs Brownie, ik kan nooit kiezen! Review: Davines Mask With Vibracom

 • Reply The Fashion Mom 7 september 2016 at 08:04

  Ik vind het echt gewoon prachtig! Dit is de kleur die ik al zo lang wil, maar het komt er maar niet van. Ik denk dat mijn omgeving mij een beetje tegenhoudt haha 🙂 Met blond sta je mooi, maar dit bruin vind ik ook geweldig! En oh ja, ik ken dat als je blond bent bruine haren wil en omgekeerd 🙂 Heb ik ook met lange en korte lokken. Eeuwige twijfelaar 🙂

  • Reply melikebeauty 7 september 2016 at 18:57

   Oh dankjewel Jill! Hihi ik snap je helemaal. Een haarkleur is ook gewoon een grote verandering. Maar ik denk wel dat als je zo’n kleur wil, dat je er gewoon voor moet gaan;) Niets van anderen aantrekken! En gelukkig kun je het altijd nog weer verven als je het niet mooi vind!

 • Reply Marushi 7 september 2016 at 08:56

  Ik vind het je allebei echt prachtig staan! En ik ben zelf ook een moeilijk persoon, ik kan nooit kiezen haha. -x-

 • Reply melikeseckin 7 september 2016 at 10:06

  Ik vind bruin wel heel mooi staan! Je zou ook een keer wat geks kunnen doen met je haar, grijs of blond met roze, haha zou ook leuk zijn. Ik ben nu donkerdonker zwart maar wil naar blond, geen idee of ik dat ga doen maar lijkt me wel leuk.

 • Reply hillybillybeauty 7 september 2016 at 19:24

  Prachtig staat deze kleur je! Houden!! ;-). Ik moet ook nodig naar de kapper, maar ja, wat wil ik?

 • Reply Babs 7 september 2016 at 19:25

  Ja, ik vind het prachtige kleur en het staat je geweldig! Volgens mij heb ik ook met dit merk een haarkleuring gehad en het resultaat was super.
  Weer wat geleerd… ik dacht dat het makkelijker zou zijn om van blond naar bruin te gaan en niet andersom. Nu snap ik waarom de donkere verf na een paar keer wassen zo snel lichter wordt! Vooral aan de onderkant van mijn haar zie ik het snel vervagen.
  En ik zoek ook altijd koele kleuren bruin, al heb ik warm (rood) in mijn haar va nature, zoals zij dat noemen. Het rode van mijn Ierse moeder en pikzwart van mijn vader.
  Ja, ik zou voor de brownie gaan, staat je lekker pittig!

 • Reply debbeautygoddessnl 8 september 2016 at 07:23

  Wow! Wat een amazing resultaat! Ik had de foto met je ‘ nieuwe’ haren al voorbij zien komen op Instagram. Prachtige foto vind ik dat trouwens. Je hebt ook zulk mooi haar. Daar ben ik (gezond) jaloers op!
  Mooi ook dat je voor een nuance hebt gekozen in je haar. Daar heb ik nooit aan gedacht dat dit kon.. Nu heb ik zelf ook heel veel kleurschakeringen in mijn haar door de zomerzon, maar 1 kleur zou ik als snel saai vinden.
  Ik vind dat ook mooi als er een klein beetje kleur verschil in je haar blijft zitten, dat geeft een mooi speels effect. Naar die kapper zou ik ook graag eens gaan. Fijn dat ze zo goed naar je luisteren en wat een mooie salon! Helaas is Zwolle heel ver weg voor mij.. maar wie weet.. komt het er toch een keertje van.

  Wat betreft je vraag… lastig! Ik vind je bruine haar je erg goed staan, maar blond haar misstaat je ook niet. Voor nu/aankomende najaar zou ik zeggen: Brownie! En van het voorjaar volgende zomer weer blondie, het begint vast wel weer een keer te kriebelen rond die tijd voor blond haar.

 • Reply Kirsty 8 september 2016 at 17:08

  Staat je mooi! Maar blond vind ik ook mooi bij je. Zelf ben ik juist helemaal niet van het verven van mijn haar; highlights is het heftigste dat ik tot nu toe heb gedaan en ik denk dat ik past echt ga verven als ik grijs word ooit.

 • Reply beautytag 11 september 2016 at 14:30

  Ik vind de kleur je echt prachtig staan. Ik heb je gisteren gezien en het past heel goed bij je huid. Ik ken het merk niet. Ik ben in de zomer altijd wat lichter( highlights) en in november ga ik weer voor een brownie kleur.

 • Reply Goede producten voor gekleurd haar? Review: Davines New Essential Haircare Minu – MeLikeBeauty 14 oktober 2016 at 06:01

  […] Ik was dan ook heel bang om de prachtige kleur snel weer te verliezen. Om dit tegen te gaan en er nog langer van te kunnen  genieten kreeg ik van Davines de gehele Minu lijn die speciaal ontwikkeld is voor gekleurd haar. In deze blog wil ik mijn ervaringen hiermee delen en uiteraard vertellen hoe het nu met mijn haar is. Mocht je de blog over mijn overgang van blondie naar brownie hebben gemist heb ik hier nog even een linkje voor je:https://melikebeauty.com/2016/09/07/blondie-vs-brownie-ik-kan-nooit-kiezen-review-davines-mask-with-… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *