Hoe zeker ben jij van je bh maat? Persevent: Lincherie

Lingerie by Lincherie

Deze week was ik uitgenodigd voor een persevent, waar ik een ‘wil je me even knijpen’ moment had. De reden daarvoor was dat ik een event mocht bijwonen in een van de winkels van Lincherie. Een uniek en prachtig concept op lingerie gebied. Wat ik daar ging doen? Powerontbijten met Danie Bles, dus je snapt mijn ‘wil je me even knijpen moment’ vast wel. Ik ben al jaren fan van Danie Bles en nu mocht ik gewoon even een event bijwonen waarbij zij aanwezig was!

Lincherie

Lincherie is een concept dat zich volledig richt op het vinden van jouw perfecte lingerie. Mooie lingerie kopen moet een unieke leuke ervaring zijn. Hoe vaak gebeurt het dat je even een bh gaat passen en je vervolgens eigenlijk totaal niet blij bent met wat je ziet? Lincherie vindt dat dit moet veranderen. Telkens als je nieuwe lingerie koopt moet dit voelen als een toevoeging. Je moet je nog mooier voelen dan dat je als was!

Wat maakt Lincherie uniek? Er is zoveel dat het concept uniek maakt. Daarom zal ik een aantal punten noemen:

 • Je wordt geholpen in de winkel door speciaal opgeleide lingerie stylistes. Er is zoveel keuze op lingerie gebied dat bijvoorbeeld 7 op de 10 vrouwen de verkeerde bh dragen. Lincherie wil dit patroon doorbreken en vindt het daarom onzettend belangrijk dat je hier hulp bij krijgt. Het is geen makkelijke opgave om dit alleen te moeten doen!
 • Licherie heeft een speciale 3d spiegel. Deze spiegel meet door middel van een scan jouw bh maat op. Dit betekent dus dat het zelfs kan zijn dat je al jaren de verkeerde maat draagt. Door je op te laten meten met de 3d spiegel zul je het eindelijk zeker weten!
 • Lincherie kijkt echt naar je. Overal wordt op gelet van je huidskleur tot je lichaamstype, zodat je altijd de perfecte match vindt.

Het event

Ik kan je eerlijk zeggen dat ik toen ik binnenkwam helemaal verliefd werd. Er hing zoveel moois dat ik bijna niet meer wist waar ik moest kijken. Daarnaast was er in het midden van de winkel een prachtige tafel gedekt met een heerlijk ontbijtje. Het voelde echt speciaal om samen met andere leuke bloggers en bekende vrouwen aan de tafel te zitten. Daarnaast was het zo onzettend leuk en inspirerend om naar de presentatie van Danie Bles te luisteren.

Stijladvies van Danie

20161201_204230

De presentatie van Danie was zo insprirerend dat ik eigenlijk elke seconde aan haar lippen heb gehangen. Wat een vrouw! Ze vertelde dat het uitkiezen van je lingerie in de ochtend eigenlijk alles te maken had met je mood van die dag. Ook bepaalt de lingerie die in je de ochtend aantrekt vaak de rest van je outfit. Ik ben het hier zo mee eens. Ik had er zelf eigenlijk nooit zo over nagedacht, maar in mijn geval klopt het precies. Als ik me goed voel doe ik vaak een beetje gekleurde ondergoed aan en is mijn kleding dat ook. Als ik een chill dag heb is het  juist een beetje sportief en als ik een beetje moe of down ben, uit dit zich vaak in zo neutraal en rustig mogelijk ondergoed. Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat mijn lingerie echt verteld hoe ik mij voel die dag. Echt grappig dat ik me dat nu pas realiseer.

20161201_204443

Wat ik ook heel leuk vond was dat ze liet zien dat lingerie zeker niet alleen onder je kleding gedragen hoeft te worden. Tegenwoordig is het ook leuk om het een beetje te laten zien, dat kan en dat mag gewoon. Er zijn ook veel setjes die daar juist rekening mee houden. Denk bijvoorbeeld aan een bh met een leuk kettinkje aan het bandje. Het is toch zonde om dit te verstoppen?

Shapewear is nog steeds een ding en het wordt steeds meer een ding. In de positieve zin. Er zijn nog veel vrouwen die ontkennen dat ze het dragen en dat is helemaal niet nodig! Hoe gaaf is het dat het bestaat en dat je door dat ene broekje bijvoorbeeld een mooiere bil kun creëren?

20161201_204250

Op het gebied van kleding kregen we een kleine styling les. Ik ben in ieder geval weer helemaal op de hoogte van de do’s en don’ts voor dit seizoen. Een echte ‘do’ is bijvoorbeeld fluweel. Danie was zelf natuurlijk ook niet voor niks helemaal gekleed in het stofje en ik vind het echt een prachtige trend.

Ook vertelde Danie dat het hebben van een stijl eigenlijk niet geheel afhankelijk zou moeten zijn van de trends die er op dat moment zijn. Het mooie is juist te spelen met verschillende trends door de jaren heen. Een rokje van vorig jaar, een jasje van dit jaar en een vintage tas. Het moet allemaal kunnen en vergeet vooral niet te spelen met verschillende prints en vormen.

20161201_204148

Wat ik ook heel erg grappig vond was dat ze zei dat kleding eigenlijk niet functioneel zou moeten zijn. De tijd dat wij kleding droegen om praktische redenen is gelukkig allang voorbij. Tenzij je dit natuurlijk moet doen voor je werk. Ik vond het een beetje een ver gaande opmerking, maar achteraf had ze wel gelijk. Als ik naar mezelf kijk draag ik echt geen kleding om praktische redenen. Als dat zo zou zijn zou ik de hele dag in een joggingpak lopen zonder ondergoed, omdat dit gewoon het lekkerst zit;). Dat is gewoon de harde waarheid!

Mijn eerste ervaring met Lincherie

20161201_204457

Na de speach van Danie en ons uitgebreide ontbijt gingen we natuurlijk niet met lege handen naar huis. We mochten iets moois uitzoeken in de winkel en zo zelf het concept van Licherie ervaren. Heel erg leuk natuurlijk!

Ik moest van mezelf eerst de 3d spiegel ervaren. Ik vond dit zo interessant en ik was zo nieuwsgierig of er iets anders uit zou komen dan ik al die jaren al dacht. In mijn geval was ik echt een beetje verbaasd, want de maat die ik normaal droeg klopte exact met de meting! Dit was een enorme opluchting, want ik was al bang dat ik straks al mijn bh’s moest gaan vervangen. Its good to be sure;).

20161201_204304

De meting zelf voelde eerst wel een beetje ongemakkkelijk. Je moet namelijk een aantal rondjes draaien op een stip, met een volledig ontblood bovenlichaam. Echter toen ik het eenmaal deed voelde het helemaal niet vreemd. Je wordt zo op je gemak gesteld door de verkoopster dat je bijna niet anders kan dan te ontspannen.

20161201_204411

Vervolgens heb ik wat bh’s uit de winkel gepast en uiteraard ook een setje uitgekozen. Naast een lingerie setje te kiezen kon ik het niet laten om ook wat panty’s van Wolford mee te nemen. Ik ben verslaafd aan jurkjes en rokjes en hoe leuk is het om eens echt wat kwaliteits panty’s te hebben. Dit kun je dus ook bij Lincherie kopen.

Hieronder een sneakpeak:

20161204_124301

20161204_124036

 

Je kunt de winkels van Lincherie bezoeken op de volgende locaties:

Lincherie Gelderlandplein Amsterdam, Gelderlandplein 52
Lincherie Apeldoorn, Koninginnelaan 77B
Lincherie Alphen a/d Rijn, Boetzelaerstraat 4

Ook is er een stylingcenter. Dit is een combinatie van een fysieke winkel met online. Zo kun je hier alles passen en bekijken en vervolgens bestellen om lekker thuis te ontvangen. Een perfecte combinatie van online en offline shoppen dus! Ik vind dit wel heel erg gaaf en ik denk dat dit in de toekomst steeds meer gaat komen. Geen onhandige zware tassen maar wel kunnen passen. Dat lijkt mij wel ideaal;)

Je kunt dit ervaren op de locatie:
Lincherie Styling Center, Huidenstraat 28 in Amsterdam

Ook kan je geheel online shoppen op http://www.lincherie.nl. Dat is natuurlijk ook heel handig nadat je je perfecte maat hebt bepaald met de 3d spiegel.

Kende jij dit concept al?

Liefs,

Melike

 

 

 

12 thoughts on “Hoe zeker ben jij van je bh maat? Persevent: Lincherie

 • Reply Blog & Beauty 5 december 2016 at 09:35

  Wat ontzettend leuk dat je hier bij mocht zijn, zeker een knijp momentje waard. Leuk om te lezen dat het uitzoeken van je lingerie te maken heeft met de mood van de dag, ik had ook werkelijk geen idee. Lijkt mij ook wel even een ongemakkelijk momentje om ontbloot rondjes te draaien, maar wel super dat je zo de perfect maakt weet.

 • Reply Susan 5 december 2016 at 10:56

  Wat ontzettend tof zeg! Ik kende het merk nog niet, maar wel ontzettend gaaf dat jij nu de perfecte maat hebt. Blijft toch belangrijk!

 • Reply jeapiebel 5 december 2016 at 11:37

  Prachtige set en verslag laat je ons hier zien. Je mood van die dag bepaalde je hele dag en je outfit. Ik sta daar nooit bij stil. Ik zie wel dat kleding en make up dat doet. Toch vergeet ik vaak lingerie terwijl sexy en mooi lingerie er wel voor zorgt dat ik mooi en sexy voel. 🙂

 • Reply A Fashion Taste 5 december 2016 at 14:52

  Leuk event precies en ze hebben echt mooie lingerie!

 • Reply Chelsey 5 december 2016 at 15:59

  Wij hebben hier in Alkmaar volgens mij ook een winkel zitten van Lincherie en ben er eigenlijk nog nooit naar binnen gelopen! Ik zie wel al prachtige setjes voorbij komen. Ik droeg hiervoor ook jaren de verkeerde beha maat (A75). Laatst laten opmeten bij een lingerie winkeltje en blijkt dat ik dus D65 heb. Dus ik heb wel een goed excuus om nieuwe, mooie, lingerie aan te schaffen 🙂

 • Reply Yvonne 5 december 2016 at 17:10

  Goede lingerie is zo ontzettend belangrijk, jammer dat veel vrouwen dat niet door hebben.

 • Reply Deb 5 december 2016 at 20:50

  Klinkt als een inspirerend event! Té gek dat je erbij bent geweest. Het setje dat je uit hebt gekozen ziet er ook super mooi uit. Ik vind de kleur echt prachtig! Helaas zitten de Lincherie vestigingen niet bij mij in de buurt maar mocht ik een keer in een van die drie steden zijn dan zal ik er zeker even binnenlopen want ik ben dol op mooie lingerie!

 • Reply Yasemin 5 december 2016 at 22:08

  Dat lijkt me super! Ik heb ook geen idee wat mn cupmaat is nadat ik lang borstvoeding heb gegeven en er veel verand is 😉 Ik zal eens naar zon winkel gaan. Leuke blog weer! Leest super lekker weg.

 • Reply Kirsty 6 december 2016 at 17:23

  Klinkt heel interessant! Ik denk dat ik mijn maat inmiddels wel goed weet, maar ik neem als ik ga passen toch vaak wel meerdere maten mee, just to be sure.

 • Reply Rebecca 6 december 2016 at 19:52

  Jeeetje lucky you girl! Hoe kom je toch altijd weer aan zulke leuke events!? Ik heb laatst nog alles laten meten dus gelukkig weet ik mijn maat wel hihi

 • Reply The Fashion Mom 6 december 2016 at 20:54

  Wauw; zo fijn dat je hier uitgenodigd werd! Erg handig die 3D spiegels, had ik nog nooit eerder van gehoord 🙂 Ik vind die rode BH echt supermooi!

 • Reply hillybillybeauty 6 december 2016 at 20:58

  Voor mij een totaal onbekend concept. Ik moet bekennen dat ik erg slecht ben met mijn lingerie. Ik heb echt een ratjetoe in mijn kast. Eigenlijk zou ik alles moeten weggooien en een totaal nieuwe garderobe ( wat lingerie betreft ) moeten aanschaffen. Maar dan wil ik eerst even wat kilootjes kwijt. Dan ga ik zeker ook eens mijn bh maat op laten meten, want ik heb volgens mij wel degelijk een verkeerde maat aan. Je hebt een prachtig setje uitgezocht btw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *