Kan jij ook nooit de juiste foundation vinden? Review: Lancôme Teint Idole Ultra Wear

Dit is een foundation waar ik echt heel benieuwd naar was. Ik draag namelijk iedere dag foundation en er kan zoveel verschil in zitten wat betreft de werking. Iedereen heeft daar naar mijn idee ook zijn eigen voorkeuren in. Mijn eigen voorkeuren zijn dat een foundation goed moet dekken, maar niet het effect geeft dat je het ziet. Ook vind ik het heel fijn als hij heel lang blijft zitten. Het is zo vervelend als ik aan het einde van een lange dag thuis kom en ik zie dat er eigenlijk niks meer van over is gebleven;)

Lancome Teint Idole Ultra Wear

Op het event van Lancôme, waar ik enige tijd geleden aanwezig was werd deze foundation gepresenteerd. Hij is niet nieuw, hij bestaat eigenlijk al heel erg lang. De formule bestaat al 20 jaar. Lancôme heeft ook besloten niks te veranderen aan de substantie, omdat hij nog steeds geen verbetering nodig heeft. Hij is goed zoals hij is. Ik vind dat zelf heel veelbelovend klinken!

Waarom ze hem dan toch opnieuw lanceren? De inhoud is niet veranderd, maar de flacon heeft wel een wat luxere uitstraling gekregen. Zo was het dopje eerst transparant en is hij nu mooi zwart met het gouden logo van Lancome. Ook is de naam iets aangepast. Hij heette eerst Teint Idole Ultra 24hH en heet nu Teint Idole Ultra Wear.

Wat is er zo bijzonder aan deze foundation?

  • Hij belooft echt 24 uur lang goed te blijven zitten
  • Zou een perfecte dekking geven
  • Is in maar liefst 40 kleuren beschikbaar

De juiste kleur

Toen ik deze foundation in mijn handen kreeg kon ik eigenlijk niet wachten om hem te proberen. Ik heb zoveel verschillende foundations en de meeste zijn enorme miskopen. Dit heeft vaak met de kleur te maken. Ik kan gewoon heel moeilijk de juiste vinden. Ik ben heel wit van mezelf, maar niet geheel op een ‘hollandse’ manier. De ondertoon van mijn huid is wat geler. Doordat ik donker haar heb wordt er vaak door make-up artists gedacht dat ik een donkere nodig heb. Ook geven ze mij vaak een gele terwijl ik al een gele ondertoon heb. En zo kan ik nog wel even doorgaan;).

Op het event van Lancome was ook een make-up artist aanwezig. Zij heeft toen naar mijn huid gekeken en een kleur opgeschreven. Dit was kleur nummer 010. Ik had de kleur daar dus verder niet getest op mijn huid. De foundation kreeg ik een tijdje na het event opgestuurd. Naast dat ik ontzettend benieuwd was naar de werking van deze foudation, was ik nog het meest benieuwd of ik eindelijk een kleur zou krijgen die echt zou passen.

En het is bizar, maar ze had het helemaal goed wat betreft de kleur. Hij past echt perfect. Als ik hem aanbreng versmelt hij volledig met mijn eigen huidskleur. Ik was zo ontzettend blij. Dat deze foundation in 40 kleuren verkrijgbaar is, is dus zeker niet voor niks.

Langhoudend?

De kleur 010 die ik ontving was dus absoluut de juiste. De foundation belooft verder ook enorm langhoudend te zijn. Ik gaf al aan in het begin dat ik dat heel belangrijk vind. Natuurlijk kun je iedere dag een fixing spray gebruiken, maar het is natuurlijk nog fijner als je weet dat je foundation na het aanbrengen gewoon blijft zitten. Ik heb gemerkt dat deze foundation zeker waarmaakt wat hij belooft. Hij blijft zitten en je ziet er aan het einde van de dag dus nog steeds goed uit.

Dekking?

De dekking is naar mijn idee misschien nog wel het meest bijzondere aan deze foundation. Hij dekt volledig terwijl hij geen onnatuurlijk opgemaakt effect creëert. Ik heb zelf veel kleine sproetjes en vlekjes in mijn gezicht. Dat is de reden dat ik het heel fijn vind om dit goed af te dekken tot een egale huid.

Een van de beste foundations?

Dat is eigenlijk mijn eindoordeel over dit product. Misschien zelfs overbodig, aangezien het niet voor niets al 20 jaar bestaat en heel hoog aangeschreven staat. Ik zou hem zeker aanraden als je de punten die ik heb genoemd ook zoekt in een foundation.

Hier nog even mijn before en after;)

 

Liefs,

Melike

One thought on “Kan jij ook nooit de juiste foundation vinden? Review: Lancôme Teint Idole Ultra Wear

  • Reply Anna Gerrie 28 maart 2017 at 10:27

    Een prachtig resultaat, echt een goede dekking zo te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *