De zomer make-up collectie van Kiko: Kiko Summer 2.0 collectie de review!

Ondanks dat ik meestal een beetje een high-end make-up junkie ben blijft mij liefde voor de producten van Kiko altijd groot. Het is een van de budget merken die ik echt heel erg fijn vind. Er zijn veel producten van Kiko die ik een lange tijd ben blijven gebruiken. Zo had ik vorig jaar een dd cream gekocht uit de zomer collectie die ik vorige zomer bijna iedere dag heb gebruikt. Geloof me, het komt niet vaak voor dat ik een product echt zo lang gebruik. Meestal wil ik al snel weer iets anders;)

Kiko Summer 2.0

Ook dit jaar heeft Kiko weer een leuke zomercollectie uitgebracht. De collectie bestaat uit meerdere producten als bronzers, highlighters en andere producten. De collectie is vormgegeven in een mooie rosé gouden kleur. Ik vind het er super mooi uitzien en in deze blog laat ik je een aantal producten zien die ik zelf mocht uittesten.

Lipenhancer

Ik begin meteen met het product waar ik het meest blij van werd. Het is namelijk een product dat ik van een ander merk al jaren gebruik. Een lip enhancer is eigenlijk een soort lippenbalsem die ook de kleur van je lippen wat meer naar bovenhaalt. Hij kleurt dus als het ware een beetje mee met je eigen natuurlijke lipkleur. Een perfect product voor de no-makeup trend die deze zomer natuurlijk heel populair is. Je lippen voelen na gebruik zacht en verzorgd aan en zien er net even iets mooier gekleurd uit, zonder dat het lijkt alsof je lippenstift op hebt. Ideaal voor iedere dag en ook als je even een dagje ‘naturel’ naar het strand gaat;)

Highlighting Drops

Ik heb het al in een paar blogs gezegd, maar deze zomer zullen we steeds meer liquid highlighters zien. De highlighting drops van Kiko zijn verkrijgbaar in twee kleuren. Het is een hele vloeibare highlighter en door het stukje aan het uiteinde van de tube is hij super makkelijk te doseren. Het lijkt een beetje op de uiteinde van een pipetje. Verder is de highlighter mooi glanzend en doordat hij vloeibaar is kun je hem heel makkelijk opbouwen. Van een subtiele glans naar een meer opvallende.

Ook kun je hem doordat hij vloeibaar is een beetje mengen met je foundation voor een iets glanzender en frisser effect in je hele gezicht. Dat is de toepassing die ik zelfs het grootste voordeel vind aan een vloeibare highlighter. Naar mijn idee zeker een leuke must voor de zomer! De kleur die ik zelf heb is 02.

Eyeshadow

De nieuwe eyeshadow uit de collectie is ook vloeibaar. Hij is verkrijgbaar in vijf kleuren. Hij bevat veel glans en doordat hij vloeibaar is, blijft hij een stuk langer zitten. Verder is hij doordat hij vloeibaar is, goed op te bouwen. Ik vind het effect zelf vooral heel mooi voor een avond make-up, omdat hij behoorlijk veel glans bevat.

Toch is dit echt een persoonlijke voorkeur. Als je overdag ook van wat meer glitter houdt is dit product ideaal. De kleur die ik zelf heb is 04.

Baked Blush

De blushes uit deze collectie bevatten twee kleuren in een mooi groot doosje met spiegel. Hij is verkrijgbaar in drie varianten en elke variant heeft een wat rozere en een wat meer bronze kleur. Je kunt er dus echt een beetje mee spelen. De kleuren kunnen apart gebruikt worden of juist vermengd met elkaar. Ik vind dit zelf altijd super handig. Ik heb zelf de kleur 01 Natural Beach en daarbij is de bronze kleur ook heel fijn om mee te shapen. De roze kleur is weer heel mooi als blush. Een beide kleuren vermengd met elkaar geven een hele subtiele sunkissed glow over hele gezicht. Mits je dit natuurlijk wel heel subtiel doet met een grote kwast.

Eye Marker

De eyeliner uit de collectie is in stift vorm. De punt is heel dun waardoor je er vooral heel makkelijk mee kunt tekenen. Doordat de punt heel dun is merk ik niet heel veel verschil met bijvoorbeeld een kwastje. Wel is er een voordeel ten opzichte van een kwastje en dat is dat je net even iets strakker kunt tekenen.

De substantie zelf is ook goed zwart. Eyeliner is echt een product dat ik bijna iedere dag draag. Deze in stiftvorm zou ik zeker aanraden als je net als ik niet zo strak kunt tekenen en toch een mooie strakke lijn wil.

Stick for lips and cheeks

De naam zegt het al, dit is een stick die je zowel voor je lippen als je wangen kunt gebruiken. Hij is verkrijgbaar in zes kleuren. Ik denk dat dit wel een van de handigste producten is uit de collectie. Ik hou van multifunctionele producten en dit is een die aan twee dingen denkt die ik heel belangrijk vind;).

Op je lippen is het gewoon een mooie lipstick. Hij zit een beetje tussen mat en glanzend is, wat naar mijn idee logisch is als je hem ook als blush wil gebruiken. Als blush is hij mooi op te bouwen en juist doordat hij dus niet in poedervorm is, blijft hij goed lang zitten. De kleur die ik zelf heb is de 06.

Mascara

Uiteraard kan een collectie nooit zonder een nieuwe mascara. Het is wel grappig, want ik had gewoon een standaard mascara verwacht. Dat is deze absoluut niet, want ik heb nog niet eerder zo’n dun borsteltje gezien. Doordat het borsteltje zo dun is zou hij heel precies werken en vooral veel lengte geven. Ik was heel benieuwd, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat dit borsteltje het niet voor mij doet. In mijn ervaring kan het heel verschillend zijn per persoon welk borsteltje goed werkt en dit borsteltje is gewoon niet gemaakt voor mijn wimpers.

De substantie zelf is weel goed zwart en mijn wimpers krijgen er wel meer lengte, maar ik mis het volume dat ik met andere mascara’s wel krijg. Ik zou hem dus alleen aanraden als je de ervaring hebt dat dunne borsteltjes juist goed voor je werken. Ik heb meestal juist de wat dikkere.

Baked Bronzer en Face Brush

Een zomer collectie kan natuurlijk geen zomer collectie heten zonder een bronzer! Daarom laat ik dit product als laatste zien. Het is eigenlijk het pareltje uit de collectie. Hij is verkrijgbaar in twee kleuren en hij is enorm groot! Met andere woorden kun je er super lang mee doen doordat hij zo groot is. Hij zit in een mooi doosje met spiegel en heeft een beetje een gemarmerde structuur van donkere en lichte kleuren.

Ik heb zelf de kleur Mediterranea Tan 02.  Ik vind het effect van deze bronzer prachtig! Doordat hij meerdere kleuren bevat maakt hij niet meteen heel donker en is hij juist heel goed te gebruiken over je gehele gezicht voor een mooi sunkissed effect. De glans van de poeder blijft subtiel en natuurlijk. Wat ook wel grappig is, is dat hij lekker ruikt. Ik kon nergens vinden of dit ook een kenmerk van het product was, maar hij ruikt een beetje naar vanille.

Een bronzer kan natuurlijk niet zonder een fijne brush en er is dus ook een mooie face brush uitgebracht, speciaal voor de zomer collectie. Hij is speciaal gemaakt om poeders over je hele gezicht aan te brengen en daarom is hij ideaal in combinatie met de bronzer. Hij voelt super zacht aan en is dus lekker groot. Ook verdeelt hij heel fijn.

Een geslaagde collectie

Ik vind deze collectie van Kiko zeker heel geslaagd. Hij bevat enorm veel producten die super goed te gebruiken zijn deze zomer. Mijn eigen favorieten zijn de lipenhancer, de highlighting drops en de bronzer. Ik weet nu al dat ik deze producten heel vaak ga gebruiken.  Ondanks dat het nu nog steeds niet voelt alsof het zomer wordt, krijg ik door deze producten in ieder geval heel veel zin in de zonnige warmere dagen. Dus please laat het nu niet heel lang meer duren, want ik heb echt een kleurtje nodig om al mijn mooie zomer make-up te kunnen gebruiken;).

(In mijn pre-zomer look heb ik de bronzer, de blush, de eyeliner en de lipenhancer gebruikt)

De Kiko summer 2.0 collectie is verkrijgbaar op Kikocosmetics.com of uiteraard in de Kiko winkels.

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *