Wat doe je aan in de ‘Hollandse’ lente en zomer? Mijn favoriet van dit moment!

Meestal als ik kleding koop denk ik er meteen aan of ik het in meerdere seizoenen aan kan. Ik vind het namelijk heel irritant als ik sommige kleding niet vaker aan kan, dan op een hele warme dag. Natuurlijk heb ik ook shorts en tanktops, maar meestal denk toch wel na over wat ik koop. We wonen in Nederland en ja, laten we eerlijk zijn. Het aantal dagen dat je echt zomer kleding aan kunt zijn meestal in totaal opgeteld maar een paar weken.

Toch heeft ons Hollandse weer daarom juist ook wel een voordeel. Er wordt vaak gezegd dat je eigenlijk nooit helemaal weet wat het weer gaat doen, maar dat weet je eigenlijk juist wel. Het is en blijft namelijk altijd onvoorspelbaar en de kans op regen en kou is gewoon groot. Als je dat feit goed onthoudt en met die gedachte kleding koopt zit je eigenlijk altijd goed. Vooral met kleding die je in alle weersomstandigeheden kunt dragen;)

Laagjes zijn de key!

Ik kan wel zeggen dat je het beste kleding kunt kopen die elk seizoen kan, maar in de praktijk kan dit natuurlijk best lastig zijn. Wat ik meestal vooral doe is bedenken of ik de kleding die ik koop met meerdere laagjes kan dragen.Ik heb daarom ook heel veel jurkjes, rokjes en jumpsuits. Broeken heb ik uiteraard ook, maar ik ben niet echt een spijkerbroeken mens. Ik heb er wel een paar, maar meestal wel broeken die net even iets bijzonders hebben.

Ik zou nooit een type kunnen worden die elke dag een simpele spijkerbroek met simpele trui of t-shirt draagt. Ik vind dit vaak te saai en het zou mij echt niet gelukkig maken. Het doet mij soms te veel denken aan vrouwen met een kort opgeknipt kapsel met het motto: ‘Lekker praktisch!’ Ja, praktisch is fijn maar je kunt ook te ver gaan! Praktisch is een breed begrip en voor mij is dit dus juist nadenken over hoe multifunctioneel je kleding is en hoe je het kunt combineren.

Mijn favoriet van dit moment!

Een goed voorbeeld van een multifunctioneel kledingstuk dat ik onlangs kocht is mijn jumpsuit. Sinds ik hem heb ben ik er echt helemaal verliefd op en daarom wilde ik hem in deze blogpost even laten zien. Het is een jumpsuit die kruislinkse bandjes heeft en hij heeft wijde driekwart pijpen.

Je kunt er allerlei soorten tops en truien onder dragen en wat betreft kleur maakt het ook niet uit aangezien de jumpsuit zelf zwart is. Ook kun je hem dus gewoon zonder top dragen op een warmere dag. Heel multifunctioneel dus en perfect voor ons landje met ons weertje.

Liefde voor jumpsuits

Naast dat deze jumpsuit momenteel mijn favoriet is, heb ik simpelweg gewoon heel veel liefde voor jumpsuits. Een jumpsuit kan je meteen een stuk stijlvoller maken. De vorm is altijd getailleerd en maakt je figuur dus een stuk vrouwelijker. Doordat het deels ook een broek is, kun je hem ook sportief dragen. En zo kan ik kan ik nog wel een tijdje doorgaan;) I love them! De jumpsuit die ik aan heb op de foto’s is van de Mango en kost 49,95.

Liefs,

Melike

One thought on “Wat doe je aan in de ‘Hollandse’ lente en zomer? Mijn favoriet van dit moment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *