Hoe gebruik je Touche Éclat? Vijf manieren die echt het verschil kunnen maken!

Een tijdje geleden mocht het event bijwonen ter ere van het 25 jarige bestaan van Touche Éclat. Het product bestaat dus echt al zo lang! Ik wist dat in ieder geval zeker niet en ik vind het eigenlijk jammer dat ik het product niet veel eerder heb ontdekt. Ik heb het door de jaren heen wel veel gebruikt en het is echt een product waar ik telkens op terug val. Daarom leek het me leuk om jullie toch eens te laten zien wat je er allemaal mee kan en waarom ik het een van de beste producten ooit gemaakt vind. Met andere woorden, waarom het logisch is dat het na 25 jaar nog steeds bestaat.

Gebruik je hem wel op de juiste manier?

Het is bestwel grappig, want toen ik dit artikel begon dacht ik dat ik dit zelf wel deed. Totdat ik een beetje ging googlen. Er zijn echt honderden YouTube tutorials die je vertellen wat je wel en niet moet doen met het product en er ging echt een wereld voor mij open. Ik heb ze uiteraard niet allemaal bekeken, maar wel een behoorlijk aantal. Ik wil je in deze blog mijn top vijf van toepassingen laten zien die ik ongelofelijk gaaf en effectief vindt.

1. Onder je ogen

Ik moet bekennen dat dit de toepassing is die ik dagelijks doe en na het kijken van meerdere video’s tot de ontdekking kwam dat ik dit helemaal verkeerd deed! Touche Éclat lijkt natuurlijk heel veel op een concealer en daardoor ga je hem automatisch ook op dezelfde manier gebruiken. Het resultaat dat het geeft vindt ik mooi, maar met concealer is het wel altijd een gevaar dat je toch juist de onderkant van je ogen benadrukt.

De toepassing onder je ogen die ik eigenlijk nog maar net heb ontdekt werkt eigenlijk veel beter! Je brengt hem dan niet onder je ogen aan maar in je ooghoek en een klein strookje naar beneden. Op de foto onderaan zie je wat ik daarmee bedoel. Nadat je dit hebt gedaan dep je dit met je vingertoppen uit. Door je ooghoeken en een beetje eronder lichter te maken haal je het licht echt naar het punt waar je het wil hebben. Je kunt hiernaast natuurlijk ook nog een concealer onder je ogen aanbrengen, maar ik heb gemerkt dat dit bij mij vaak al veel minder nodig is.

Vooral, omdat het uiteindelijke doel van concealer natuurlijk is dat je een frissere uitstraling krijgt. Dit heb je al gecreëerd met deze toepassing;).

Wat Touche Éclat voor mijn huid onder mijn ogen doet is echt niet te vergelijken met een concealer. Ik zie er na gebruik meteen een stuk wakkerder uit zonder dat je het ziet zitten. Het is niet persee de dekking die het doet, maar vooral de opheldering

2. Net boven je lip

Hiermee bedoel ik het kleine stukje boven de puntjes van je lippen. Ik vergeet deze manier vaak, maar het is eigenlijk de meest leuke en makkelijke manier om het product te gebruiken. Door dat kleine stukje huid iets op te laten lichten geef je net even wat meer accent aan je bovenlip. Hij wordt optisch gezien iets opvallender.

3. Een streepje op je neus

Door een streepje midden op je neus te trekken en deze uit te vagen lijkt je neus net iets smaller. Uiteraard komt dit doordat je neus aan de zijkanten iets donkerder blijft. Nu heb ik zelf niet een hele brede neus en wil ik ook niet zeggen dat een smalle neus mooier is. Het maakt voor mij eigenlijk niet heel veel uit. Toch vind het zelf soms wel leuk om mijn neus iets smaller te laten lijken door de Touche Éclat  op deze manier aan te brengen. Ook  vind ik het vooral heel mooi om een aantal punten in mijn gezicht op te lichten. Je neus is het gedeelte dat natuurlijk het meest naar voren komt in je gezicht. Door je neus net even een beetje te laten stralen vind ik zelf dat het geheel mooier wordt.

4. Onder en boven je wenkbrouwen

Een beetje highlighter onder je wenkbrouwen aanbrengen is natuurlijk niets nieuws. Door dit te doen vallen je wenkbrauwen net iets meer op. De toepassing die ik eigenlijk nog niet deed was ook boven mijn wenkbrauwen.

5. Net boven je jukbeenderen

Met op je jukbeenderen bedoel ik natuurlijk als highlighter. Er zijn tegenwoordig zoveel highlighter en de een glanst nog meer dan de ander. Naar mijn idee zijn we hier met zijn allen een beetje in doorgeslagen. Begrijp me niet verkeerd, ik hou ook van het effect van highlighter. Maar soms zie ik vrouwen met een enorme laag highlighter, waardoor dit eigenlijk het meeste aandacht trekt van hun hele gezicht. Dat vind ik persoonlijk een beetje doorslaan;).

Ik vind dat een highlichter zeker wel aanwezig mag zijn, maar wel op een subtiele natuurlijke manier. Uiteindelijk is mijn doel als ik het gebruik om er stalender uit te zien. Stralender op een meer natuurlijke manier. Oogmakeup en lipmake-up mag van mij ook heel dramatisch zijn, maar ik vind dat je huid vooral mooier en egaler moet lijken op een bijna effortless manier. Ik wil het liefst gewoon altijd een flawless en stralend uitziende huid. Hoe beter je ziet dat ik daar make-up voor gebruik, hoe minder dit zo lijkt.

Met Touche Éclat vind ik dat dit resultaat echt bereikt kan worden. Touche Éclat geeft een highlightend effect maar niet met glitters en die zie je natuurlijk in het licht. Op de foto zie hoe je het product gebruikt als highlichter;)

Nog honderden andere manier!

Zoals ik in het begin van deze blog al aangaf zijn er nog talloze manieren waarop je dit product kunt gebruiken. Ik zou je zeker aanraden om eens wat YouTube filmpjes te gaan opzoeken, want er gaat echt een wereld voor je open. Ik ben echt een beetje verslaafd aan dit product en ik kan oprecht zeggen dat ik nooit meer zonder wil. Het bestaat nu 25 jaar en van mij mag daar nog wel 25 bij;) Ook heb ik door alle filmpjes die ik heb gekeken bijna de neiging om bijna mijn hele gezicht ermee in te smeren haha. Maarja, dan is het effect natuurlijk wel weg;) Ik heb zelf kleur nummer 02 en hij is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Je kunt hem onder andere kopen bij de Douglas en Ici Paris XL.

Liefs,

Melike

 

 

 

 

One thought on “Hoe gebruik je Touche Éclat? Vijf manieren die echt het verschil kunnen maken!

  • Reply Gonny 24 mei 2017 at 10:01

    Ik verbruik hem ook rondom mijn ogen. Vind het een ideale oplossing om er minder vermoeid uit te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *