Een lipgloss die niet plakt? Review: Clarins Huile Confort Levres

Na een hele revolutie van matte liptinten merk ik dat ik de laatste tijd toch wel weer meer behoefte heb aan glans. Vooral in de zomer vind ik dit mooier. Ook bevatten glanzende producten voor je lippen meestal meer voeding en verzorging. Toch heb ik niet altijd een goede verhouding gehad met lipgloss. Een ding waar ik echt een hekel aan heb is, als een lipgloss plakt. Bij het kleinste vlaagje wind plakt mijn haar dan aan mijn lippen, waarna mijn haar dus ook plakkerig is. Misschien herken je het? Dan heb ik wellicht de oplossing;)

Clarins Huile Confort Levres

Deze lipgloss van Clarins bestaat al een tijdje, maar deze zomer heeft het merk vier nieuwe kleuren toegevoegd aan het assortiment. In totaal zijn er zeven kleuren.  Dat er zeven kleuren zijn, betekent eigenlijk dat er een verschillende is voor elke dag van de week. De lip oliën zijn allemaal verschillend wat betreft de kleur en geur en ze zijn geïnspireerd door de natuur.

Even de kleuren op een rij:

  • Honey
  • Rasberry
  • Red berry
  • Candy
  • Tangerine
  • Mint
  • Honey Glam

Elke kleur bevat een voedende cocktail van 2 botanische oliën. Deze oliën zijn van jojoba en hazelnoot. Verder wordt er dus bij elke kleur een olie toegevoegd per specifieke kleur. Deze andere oliën die gebruikt worden zijn anatto, macademia, shea, mirabelle pruim, framboos en amaranth.

De natuurlijke extracten zorgen voor een verzorgend en kalmerend effect. Ook zit er in alle lip oliën een activerend pigment dat interactie maakt met de natuurlijke ph waarde van je lippen. Dit zorgt ervoor dat je natuurlijke lipkleur wordt versterkt. En last but not least, hij zou niet plakken!

Mijn ervaring?

Zoals ik al eerder aangaf heb ik een hekel aan lipproducten die plakken. Dat was dan ook natuurlijk het eerste waar ik benieuwd naar was;).

De olie voelt heel anders aan dan ik had verwacht. Er waren twee dingen die konden gebeuren naar mijn idee. Of hij zou heel dun zijn wat betreft de substantie, of juist dik en plakkerig. Echter is dit product geen van beide. Het is echt een nieuwe substantie voor mij die mij op een positieve manier heeft verrast. Hij is namelijk wel wat dikker, maar toch plakt hij niet! Doordat hij wat dikker is, blijft hij langer zitten en dat vind ik altijd een voordeel. Ook heb de eerste keer meerdere malen gevoeld aan mijn lippen, omdat ik niet begreep hoe het kon dat hij niet plakte. Eigenlijk vind ik daarom de substantie echt perfect!

Ik heb zelf de kleur ‘Candy’ geprobeerd en in het eerste oogopzicht ziet deze kleur er heel roze uit. Toch is dat niet zo bij het aanbrengen. De kleur is heel subtiel, waardoor je lippen er gewoon natuurlijk uit blijven zien terwijl ze wel heel mooi glanzen. Ook voelen je lippen eigenlijk meteen superzacht aan en merk je echt na gebruik dat het extra verzorging heeft gegeven. Doordat het product zo verzorgend is kun het bij extreem droge lippen ook als een soort nacht treatment gebruiken. Dit is een tipje dat ik van Clarins zelf kreeg en het is eigenlijk een hele verslavende! Ook als mijn lippen niet extreem droog zijn doe ik dit namelijk regelmatig nu. Het is gewoon heel fijn om wakker te worden met mooie zachte lippen;)

Ik ben dus echt heel blij met dit product en het is eigenlijk een beetje de lipgloss die ik altijd zocht, aangezien hij dus niet plakt. Verder ben ik ook een beetje verliefd op de verpakking. Het is echt een verpakking waar ik blij van wordt als ik ernaar kijk. Het goudkleurige dopje in combinatie met de roze substantie die er doorheen schijnt vind ik echt super leuk.

Zeker een aanrader dus, als je ook weer toe bent aan een beetje glans in de zomer en je zeker geen sticky lips wil;) De lip lip oliën zijn verkrijgbaar bij meerdere parfumerieën en ze kosten 23,50 per stuk.

Liefs,

Melike

One thought on “Een lipgloss die niet plakt? Review: Clarins Huile Confort Levres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *