Make-up kwasten musthaves? Review: Tweezerman foundation flat top brush en pointed concealer brush

Heel eerlijk gezegd zijn er altijd maar een paar make-up kwasten die ik standaard gebruik. Mijn favorieten zijn daarin een zachte kabuki kwast en een grote wijde foundation kwast. Toch wil hier al enige tijd verandering in brengen, omdat ik eigenlijk wel weet dat er zoveel meer in te ontdekken valt. Onlangs testte ik twee voor mij nog onbekende kwasten uit en daar wil ik je graag iets over vertellen.

Tweezerman

De twee kwasten die ik mocht uittesten ter review zijn van het merk Tweezerman. Voor mij is dit het ultieme merk als het gaat om pincetten. Ik heb er al jaren een en het fijne aan deze pincetten is dat ze ook echt gemaakt zijn om jarenlang mee te gaan. Je kunt ze namelijk levenslang laten slijpen, waardoor ze dus weer als nieuw worden. Daarom is het voor mij een beetje de ‘Ferarri’ onder de pincetten.

Maar deze blog gaat niet over pincetten. Hij gaat over de make-up kwasten die het merk dus ook maakt. Ik had ze nog nooit geprobeerd en aangezien ik zo’n fan ben van de pincetten was ik heel nieuwsgierig!

Tweezerman foundation flat top brush

Deze kwast is ontworpen als een ‘platte’ foundation brush. De ondergrond is zacht en hij zou daarom ideaal zijn om mee te blenden en polijsten.

Je gebruikt hem door zachte ronddraaiende bewegingen te maken op je huid. Het advies is om midden in je gezicht te beginnen en zo naar buiten toe te werken.

Tweezerman pointed concealer brush

Dit penceel zou ideaal zijn om je concealer als een professional weg te werken. Door de puntige vorm krijg je een egaal resultaat en kun je zelfs bij de kleinste plekjes zoals pukkeltjes of vlekjes.

Het advies is om je concealer op het puntje aan te brengen en zachtjes met een strijkende beweging te werk te gaan.

Mijn ervaring?

Waar ik natuurlijk meteen op heb gelet is of deze kwasten zacht genoeg zijn. Dat vind ik namelijk heel belangrijk als het om brushes gaat. Een harde kwast kan naar mijn idee namelijk ook op de lange termijn niet goed zijn voor je huid. Een beetje hetzelfde principe als dat je je gezicht niet te vaak zou moeten scrubben;). Het kan je huid ook te veel belasten.

De kwasten zijn gelukkig wel zacht genoeg. Niet zo zacht als mijn kabuki kwast, maar dat had ik ook niet verwacht. Ook zouden ze dan naar mijn idee minder precies kunnen werken.

Beide kwasten waren geheel nieuw voor mij wat betreft de vorm. Ik heb nog niet eerder een platte foundation kwast of een puntige concealer kwast gehad. De concealer kwast werkt door de platte vorm naar veel preciezer dan mijn losse wijde kwast. Vooral als ik voor een wat dekkendere look ga is dit super fijn, want zo hoef ik zelf eigelijk niks meer te doen. Normaal gesproken werk ik het namelijk altijd nog een beetje uit met mijn vingers.

De concealer brush werkt zoals de omschrijving aangaf heel precies en egaal. Vooral onder mijn ogen gebruik ik regelmatig een concealer. Ik deed dit eerlijk gezegd altijd met mijn vingertoppen, maar ik merk dat een brush toch echt beter is. Ik ben van de twee producten dan ook het meest blij met de concealer kwast. Heerlijk om geen vieze vingertoppen meer te hebben en zelfs een betere dekking te krijgen;) De concealer kwast zorgt hier ook voor, maar ik gebruik niet iedere dag een hele dekkende foundation nu het zomer is. Dan vind ik het namelijk ook wel fijn om alles wat luchtiger te houden.

Dus eigenlijk ben ik met beide kwasten meer dan tevreden en vooral, omdat ik hierdoor geen ‘dirty vingers’ meer krijg. Als je ze zelf wil bekijken kan dan op Tweezerman.nl

Liefs,

Melike

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *