Matte liptint die niet uitdroogt? Review:Lancôme Matte Shaker

Een product waar ik eigenlijk niet meer zonder kan, is de matte shaker van Lancôme. Ik heb hier al eens eerder over verteld in een andere blog en mijn mening is sindsdien nooit veranderd. Eigenlijk ben ik dit product alleen nog maar meer gaan waarderen.

Tot nu toe had ik maar een van de kleuren in mijn bezit en onlangs ontving ik bijna de hele collectie ter review! Misschien heb je mijn mega unboxing gezien op mijn insta stories? Ik was namelijk helemaal hysterisch toen ik het binnen kreeg haha. In ieder geval is het denk ik een mooi moment om jullie de kleuren te laten zien en uiteraard te vertellen, waarom ik zo’n fan ben van dit product.

Matte Shaker

 

De naam zegt het natuurlijk al, maar dit lip product is mat. Dat is tegenwoordig natuurlijk niet meer zo bijzonder, aangezien bijna elk make-up merk wel een mat product heeft uitgebracht in de afgelopen periode. Het lijkt soms bijna alsof we geen glans meer mogen dragen;). Toch is mijn ervaring niet altijd even positief geweest met matte lipkleuren. De substantie die de meeste merken gebruiken die ik heb geprobeerd is naar mijn idee veel te uitdrogend en dus slecht voor je lippen. Ook gebeurt het bij sommigen zelfs dat mijn lippen gewoon kreukels krijgen van de droogheid na het aanbrengen. Ik vind dat echt niet mooi.

De Matte shaker is totaal anders dan alle matte lip producten die ik heb gebruikt en ook het eerste matte lip product waar ik bijna iedere dag naar grijp. Daar zijn meerdere redenen voor:

  • De kleur is voldoende dekkend en je kunt hem opbouwen naar wens.
  • Na het opdrogen blijft hij urenlang goed zitten en geeft hij niet af
  • Hij voelt niet droog aan en droogt ook niet uit
  • Je voelt bijna niet dat iets op je lippen hebt

De substantie van de matte shaker is een beetje waterachtig. Je gebruikt hem door hem uiteraard te schudden om vervolgens aan te brengen met het super zachte sponsje. Daarna is het heel belangrijk dat je hem goed laat drogen. Na het drogen voelen je lippen eigenlijk aan alsof je niks op je lippen hebt. Compleet natuurlijk en zacht dus. En dat terwijl je lippen een mooie tint hebben die ook nog eens de hele dag blijft zitten. Daar wordt ik in ieder geval heel blij van;).

De kleuren

Van links naar rechts zie je hier:

  • Yummy pink
  • Kiss me cherie
  • Energy peach
  • Red’y in5
  • Magic orange
  • Pink power

My favourite?

Als het om lipkleuren gaat is en blijft rood voor mij toch wel altijd de ultieme kleur. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe roodtinten en ik kan er zo blij van worden als ik weer een nieuwe heb ontdekt. Daarom ben ik zelf nog het meest fan van de kleur ‘Kiss me cherie’. Alleen de naam is al te leuk, maar dat is natuurlijk niet waarom hij mijn favoriet is. Ik vind de kleur gewoon simpelweg perfect. Hij is rood op een perfecte manier voor mij. Niet te extreem en niet te oranje. Ik kan hem dun aanbrengen voor een wat meer natuurlijke look en wat dikker voor een wat opvallendere lip. Het is grappig, want dit is de kleur die ik al in mijn bezit had. Toch ben ik na het proberen van alle andere kleuren alleen maar tot de conclusie gekomen dat dit toch echt mijn favoriet is;).

Ondanks dat ik een favoriet heb is het niet zo dat ik de andere kleuren niet mooi vind. Eigenlijk zijn ze allemaal prachtig en ben ik zelfs een voor mij niet voor de hand liggende kleur heel erg gaan waarderen. Dat is kleur ‘Energie peach’. Hier had ik eerlijk gezegd nog het minst van verwacht, aangezien peach doet denken dat de kleur oranje is. Toch is hij op je lippen heel erg mooi vind ik. Vooral, omdat hij zo verassend is. Het effect doet een beetje denken aan een nude tint met iets extra’s. Vooral als je een wat opvallendere oog make-up draagt maakt deze kleur je look helemaal af.

Dus als je het nog niet had gemerkt;) I’m obsessed with this product! En ik zou je zeker aanraden dit product eens te gaan testen in een parfumerie om het zelf te kunnen ervaren.

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *