If your sad, add more lipstick and attack;) Review: Chanel Collection Libre 2017

De feestdagen zijn nu heel dichtbij en ik wordt daar altijd een beetje onrustig van;) Je herkent het vast wel. Je wil meer kopen dan normaal, je wil meer shinen dan normaal. Alles dat glittert vind je ineens extra mooi en je make-up mag steeds wel iets opvallender aangezien je langzaam aan in de spirit komt.

Ik hou echt niet van de winter, daar ben ik gewoon simpelweg niet voor gemaakt. Ik hou niet van kou en je mag mij het liefst gewoon elke dag in 40 graden neerzetten, dat is geen enkel probleem. Een van de dingen die deze maanden voor mij toch echt beter maken, is het gevoel dat ik krijg als ik alle mooie dingen weer zie die deze maanden uitgebracht worden.

En wat betreft mooie dingen is voor mij zoals jullie vast al weten het ultieme wel om te zien wat Chanel doet;). Onlangs mocht ik een aantal prachtige items ontvangen van de nieuwe make-up collectie. Ik was uiteraard weer helemaal geobsedeerd vanaf het moment dat ik het binnen had. Meestal bekijk de producten eerst nog even 100 keer voordat ik het daadwerkelijk gebruik. Maar nu werd het toch echt tijd voor de review;) Dus here we go..

Collection Libre 2017 Noumeros Rouges

Ik vond deze quote onlangs online en ik weet niet of Coco Chanel dit echt heeft gezegd, maar ik vind hem eigenlijk de collectie die ik jullie ga laten zien nog het beste omschrijven. Gabrielle Chanel ging eigenlijk nooit de deur uit zonder haar eigen rode lipstick en deze collectie bevat dan ook vier rode tinten. Zoals jullie weten ben ik zelf ook nogal verslaafd aan rode lipstick en je kunt dus vast begrijpen hoe blij ik werd van dit nieuws.

Naast de lipsticks is er natuurlijk ook nagedacht over de rest van de look die erbij zou passen. Zo omschrijft het merk voor deze collectie dat de ogen de dichtstbijzijnde meespelers zijn voor de lippen. En daar ben ik het helemaal mee eens.

Trait De Caractère

Dit is de oogschaduw palette die bij deze collectie hoort. Hij bevat 5 tinten bestaande uit: huidkleurig roze, met metaal gepatineerd ivoor, intens aubergine, petrol en iriserend groen. De substantie geeft een matte satijnachtige finish. Het doosje is klassieke glanzend zwart met uiteraard het Chanel logo. En hij bevat twee kwastjes.

 

Stylo Yeux Waterproof & Ombre Primiere Creme

De stylo yeux waterproof is een zacht eyeliner potlood in een intens donkergroene kleur. Hij is makkelijk aan te brengen en is dus waterproof. Hij werkt met een draai systeem, waardoor je hem dus nooit hoeft te slijpen en hij altijd meteen aangebracht kan worden.

 

De ombre primiere crème is een glanzende cream oogschaduw. De kleur kan ik het beste omschrijven als een brons tint die vermengd is met zilver. Hij is super zacht van textuur en doordat deze textuur crème achtig is, blijft hij ook meteen heel goed zitten. Hij kan opgebouwd worden wat betreft de kleur intensiteit. Hij komt in een mooi glazen potje met het logo en bevat een nodig applicatie kwastje.

En zoals je kunt zien op de swatches passen de kleuren ook prachtig bij elkaar;)

Le Vernis

Een collectie kan natuurlijk niet zonder een nagellak. In deze collectie zijn er drie kleuren uitgebracht. Een neon rood tint, een groen tint en een zwarte roet tint. De kleur die je ziet is uiteraard de diep zwarte roet tint. De nagellak is langhoudend en is glanzend bij de finish.

Rouge Coco Gloss, Rouge Allure Velvet en Rouge Allure

De rouge coco gloss bestaat natuurlijk al enige tijd, maar in deze collectie zijn er dus weer twee nieuwe rood tinten uitgebracht. De kleur True en Romance. True is iets lichter dan Romance. De gloss geeft ondanks dat het een gloss is wel een intense kleur af en plakt niet, altijd fijn;). De kleur die je op de foto ziet is Romance.

 

En last but not least…rode lipsticks staan natuurlijk centraal in deze collectie. Er zijn vier rood tinten uitgebracht en ze zijn genummerd van 1 tot 4. Ze komen in een speciale limited Edition rode huls en alleen dat maakte ze voor mij ongelofelijk speciaal. De tinten zelf zijn dus allemaal verschillende kleuren rood en ik heb er twee mogen testen. De kleuren die je ziet op de foto zijn nummer 3 en 4.

Op Swatch hier onder zie je van links naar rechts: rouge coco gloss (romance) en rouge allure nummer 3 en 4.

Red lipsticks, nead I say more?

Het is grappig, want dit is een collectie die ik zo geniaal vind dat ik eigenlijk het gevoel heb dat hij voor zichzelf spreekt. Ik vind alle producten stuk voor stuk perfect wat betreft de kleursamenstelling. En de rood tinten zijn eigenlijk alle drie meteen in mijn make-up bag beland. Rood tinten kunnen soms heel verschillend zijn en in deze collectie zijn de tinten die ik zelf heb mogen testen eigenlijk allemaal ultimate reds wat mij betreft. Ook wist ik eigenlijk niet dat Coco Chanel zelf ook altijd een rode lipstick bij zich had en dat maakt het voor mij natuurlijk extra speciaal. Toen ik dat las dacht ik meteen ‘wauw’ die vrouw snapte het. Ze snapt dat een rode lipstick nu eenmaal iets doet met een vrouw.

In de look heb ik de gloss gebruikt, de eyeliner,het pallete en de cream shadow. Ik kon het daarnaast niet laten om mijn vintage Chanel jasje erbij aan te trekken, voor de echte Coco feel. De feel van een power vrouw;)

De collection Libre is limited en als je hem verder wil bekijken kan dat in een van de verkooppunten of hier: Chanel.com.

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *